Pages

úterý 24. března 2020

Muffiny ze zakysané smetany

Pokud se nechcete dělat s muffiny můžete jednoduše všechno těsto nalít do vymazané a vysypané bábovkové formy. Těsto je krásně vláčné díky smetaně a kousky čokolády v ní jsou naprosto skvělé.

 250 g zakysané smetany (v pokojové teplotě)
250 g polohrubé mouky
200 g hořké čokolády
150 g cukr krupice
1 vanilkový cukr
100 g změklého másla
3 vejce
1 prášek do pečiva

Oddělíme si bílky od žloutků. Žloutky vyšleháme s oběma cukry do pěny a přidáme změklé máslo, zakysanou smetanu a mouku s práškem do pečiva. Vše dobře promícháme, aby se nám vše dobře spojilo.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do směsi a nakonec vmícháme nasekanou čokoládu. Já použila čokoládu v peckách.


Těsto přendáme do košíčků na muffiny nebo vlijeme do vymazané bábovky. Pečeme na střední teplotu dozlatova, ale zkoušíme propečenost pomocí špejle. Těsto se nesmí na špejli lepit.
Po vychladnutí jsem navrch dala ještě lžíci zakysané smetany a zasypala kakaem.

1 komentář:

  1. Nenapadlo by mě udělat muffiny ze zakysané smetany :) Ale to bude asi tím, že my ji celkově doma moc nepoužíváme :) Jinak muffiny mám moc ráda, sama se je chystám upéct :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat