Pages

neděle 18. srpna 2019

Rybízová bublanina

Dostala jsem dost domácího rybízu a jelikož jsem věděla, že všechen nesním dala jsem část na mrazák a z části jsem upekla tuto bublaninu, která je dost jednoduchá na přípravu a je ze surovin, které většinou doma vždy mám, takže nebylo co řešit. 



1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek moučkového cukru
1 hrnek oleje
1 balíček prášku do pečiva
3 vejce
ovoce (já použila červený rybíz)
drobenka (mouka + cukr + máslo)


Vyšleháme vejce s cukrem a olejem do pěny, přidáme ostatní suroviny a pečlivě vše smícháme do hladkého těsta. 
Těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného vyššího plechu (lze použít i pečící papír a ulehčit si pak práci s jeho mytím) a poklademe na těsto ovoce, které nakonec zasypeme drobenkou.
Pečeme při 170°C asi 45 minut. 

6 komentářů:

  1. Tak ta vypadá moc dobře. Hned bych si ji dala. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak toto ma prenieslo naspäť do môjho detstva – konkrétne presne do jedného leta, keď sme mali toľko ríbezlí, že ich moja babka zaradom "premieňala" na koláče a my sme sa ich nevedeli nabažiť :D Hneď by som si kúsok dala ❤
    SIMPLY BERENICA // Facebook Page // READ ABOUT "DAILY SELF CARE"

    OdpovědětVymazat
  3. Tak toto robí moja mamka ale ona to robí úplne také kyslé že až za ušami sa škrabem :D ale ja milujem dezerty keď sú kyslé alebo horké :D nie veľmi sladké. Snáď ma chápeš :D

    AKO SI NÁJSŤ SVOJ ŠTÝL?

    OdpovědětVymazat
  4. Miluji jakoukoliv bublaninu a rybizova je jedna z mých oblíbených. Mam moc rada propojení sladkého těsta a drobenky s kyselým rybizem. Taky ji musím brzy upect :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat