Pages

sobota 20. dubna 2019

Šlehačkový beránek


Potřebujeme:
220 g smetany ke šlehání 31%
4 vejce
200 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
300 g polohrubé mouky
1 lžíce prášku do pečiva


Postup:
V míse nejlépe ručním mixérem vyšleháme smetanu, vejce a oba cukry. Do této směsi zapracujeme prosátou mouku s práškem do pečiva. Je nutné myslet na to, že forma musí být vymazaná a vysypaná moukou, aby šel beránek krásně ven. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 175°C asi 60 minut. 
Beránka po upečení necháme trochu vychladit a mírně teplého ho vyklopíme z formy. Po úplném vychladnutí můžeme polít čokoládovou polevou nebo jen zasypat moučkovým cukrem. 




Žádné komentáře:

Okomentovat