Pages

neděle 2. srpna 2020

Ovesné hrníčky Semix

Před nějakým časem jsem měla možnost vyzkoušet 3 balení ovesných hrníčků od značky Semix. Každý balíček byla jiná příchuť a to čokoláda, perník a jablko se skořicí. Všechny tři varianty jsou bez lepku a příprava je neskutečně rychlá.

Obsah sáčku se vysype do hrníčku a promíchá s trochou studené vody nebo mléka. Pomocí lžičky se prášek s vodou rozmíchá do jedné hmoty bez hrudek a nechá se chvilku odstát, tak 3-5 minut. Poté se hrníček vloží do mikrovlnné trouby na 3 minuty. 
Vyndáme, vyklopíme a máme dezert hotový.


Mně osobně ze všech variant chutnala nejvíce ta čokoládová. Příjemná chuť čokolády, dortík byl docela hutný, takže skutečně hodně zasytil a tím, že jsem si ho ještě doplnila o polevu a ovoce, tak zahnal hlad a tento jeden jsme snědli ve dvou. 


Na jablko se skořicí jsem se těšila nejméně, protože úplně tyto kombinace štrúdlu nemusím. V sáčku bylo dost kousků sušených jablek, což se mi líbilo, že to neobsahuje třeba jen nějaká jablečná aromata, ale fyzicky tam jablko skutečně je. Na chuti bylo jablko i hodně cítit a už při vyndání z mikrovnky zavála vůně jablek. Pokud jste milovníky této kombinace, tak určitě po této variantě sáhněte.


Z perníku jsem měla docela zklamání. Těšila jsem se na tu chuť, ale přišla mi dost umělá a chemická. Musím se přiznat, že toto nikdo nejedl a skoro celý letěl do koše. Navíc obsahoval ještě sušený pomeranč, což mi tam dost vadilo. Každopádně každý má jiné chutě a preferuje něco jiného, takže věřím, že spousta lidem bude i tato perníková varianta chutnat.


Za mě je favorit čokoláda a pokud někdy po ovesném hrníčku sáhnu, tak jen po tom čokoládovém, na kterém jsem si skutečně pochutnala. 
Navíc mi tyto balení přijdou skvělý i jako rychlá svačina do práce, například do kanceláře, kdy si za pár minut připravíte skvělé jídlo, které vás zasytí. 

Znáte nějaké jiné rychlé tipy na tento způsob? Nebo jste zkoušeli rovnou tyto od Semixu? Jak vám chutnali? 

2 komentáře:

  1. Tak za tenhle článek jsem strašně ráda, protože jsem se chystala objednat si x kusů perníkových. A pak bych byla zklamaná :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že jsem pomohla z rozhodnutím, ale říkám, co nechutná mě neznamená, že nebude ani ostatním :) Zkus třeba jedno balení a uvidíš, ale klasická chuť perníku jako když si upečeš doma to nebyla :)

      Vymazat