pondělí 14. října 2019

Čokoládový krém s mandlemi

Měla jsem dvě balení mascarpone, které jsem potřebovala co nejdříve na něco použít. Také jsem měla poměrně nabitý víkend, takže úplně na nějaké pečení čas nebylo a tak jsem z něj udělala čokoládový krém.

200 g mandlí (nebo směs ořechů)
200 g hořké čokolády (já použila 70%)
2 mascarpone
250 ml mléka
1 lžíce kukuřičného škrobu
2 vejce
20 g cukru

Mandle nebo směs ořechů si na sucho opražíme na pánvi. Opražené mandle poznáme podle toho, že začnou hezky vonět.


Po upražení mandle nasekáme na kousky a dáme si na chvilku stranou. Já je sekala více na hrubo nožem, aby byly v krému hodně cítit, ale samozřejmě se na sekání může použít i nějaký ten elektronický pomocník v kuchyni.


Čokoládu také pomocí nože nasekáme na menší kousky či hoblinky, aby se nám pak lépe a rychleji rozpustila. Na chvilku i tu odložíme na stranu.



V mističce zvlášť si rozšleháme obě vejce s cukrem a do kastrůlku na plotnu dáme mléko, které necháme zahřát. Do teplého mléka nalijeme vaječnou směs a zaprášíme škrobem. Vše pořádně rozmícháme. Kastrůlek jsem stále nechala na zapnutém sporáku, aby se ve směsi prohřála vejce.
Do horké směsi nasypeme čokoládu a za stálého míchání necháme rozpustit a po rozpuštění čokolády přidáme nakonec ještě nasekané ořechy.

Čokoládovou směs sejmeme z plotny a postupně do ní zašleháme obě mascarpone dokud nevznikne jednotný krém.


Krém přendáme do skleniček a uložíme jej do lednice alespoň na 2 hodiny, aby hezky ztuhl.


2 komentářů:

 

Sladkosti od Kristýny Template by Ipietoon Cute Blog Design