neděle 11. srpna 2019

Nákup cukrářských potřeb #2

Po delší době jsem si objednávala zase nějaké věci, co se týkají pečení. Ráda bych vám tedy dala nějaké tipy a inspiraci, co se dá v takovém cukrářském eshopu pořídit + tu mám něco objednané z Německa. Věci z eshopu objednávám na stránce Lilie a vždy jsem velice spokojená. Nikdy nebyl žádný problém a doručení je poměrně rychlé. 


První tu mám tři produkty, které jsou z Německa a ráda bych se o ně s vámi podělila. První Nescafé frappé je naprosto dobrá ledová káva a tentokrát jsem si objednala dvě. U nás se dají běžně objednat na stránce Vše výhodně. Já ho mám objednané od Helenky z Můj online. Nově má eshop, který běží neustále, ale pokud si tuto stránku vyhledáte na Facebooku, tak pořádá online nákupy z Německa z Primarku a občas se objeví i supermarket. Fotí věci, k tomu píše počet kusů kolik čeho má a vy si prostřednictvím komentářů zboží objednáváte. Bohužel platí, kdo je rychlejší ten bere. Je spolehlivá, pokud je nějaký problém vše v klidu vyřeší. Každý online nákup u ní objednává okolo dvou tisíc lidí a má možnost i osobního odběru, takže opravdu se není čeho bát.

Od Helenky mám dále i plátky mandlí a vanilkovo - máslovou esenci. Přijde mi, že tyto z Německa jsou více aromatický než ty, které jsou u nás v normálních obchodech k dostání.

Poslední věc je už z Lilie. Je to krém na způsob Nutelly, jen jeho příchuť připomíná náplň z Kinder joy a musím říct, že je moc dobrý a těším se, až s  ním vymyslím nějaký krém nebo recept.


Objednala jsem si další zdobící sáček a to úplně stejný jako už mám. Tato velikost mi vyhovuje, líbí se mi na něm, že jeho údržba je jednoduchá a snadno se čistí. Důvod, proč mám druhý je ten, že mám i velké špičky a otvor v sáčku je pro ně malý. Takže tento sáček si dole trochu ustřihnu, aby se mi dole díra trošku zvětšila a já tam prostrčila i větší špičku, protože jsem na eshopu sáčky s větším otvorem nenašla.

Dále jsem vzala jedno balení tyček na lízátka, protože budu teď péct kamarádce na rozlučku se svobodou a budu dělat i Cake pops a Oreo lízátka. Doufám, že tyto tyčky budou v pohodě, protože mám úplně jiné, tak snad v nich takové rozdíly nejsou.


Několik sypkých směsí na které jsem hodně zvědavá. Jelikož jsem nikdy nedělala makronky a chtěla bych je zkusit, pořídila jsem si už hotovou směs na makronky. Suroviny na makronky nevyjdou zrovna na malé peníze a potřebuji si nejdřív všechno vyzkoušet, osahat, experimentovat, vyzkoušet pečení, jak péct, jak dlouho, jak velký dělat kolečka a podobně, tak jsem sáhla po levnější variantě směsi. S tou si vše vyzkouším a pak uvidím jestli už půjdu na ostro do poctivějších makronek nebo ne.

Další směs tu mám na pizzu a langoše. Nedávno jsem dělala pizza šneky z kynutého těsta a ta příprava byla několika hodinová. Z toho důvodu jsem opět sáhla po směsi, kde celková příprava i s upečením je okolo jedné hodiny. Uvidím jaké bude těsto chuťově, ale myslím, že moc rozdílné oproti tomu mému nebude, jen si o několik hodin ušetřím práci.

Předposlední sypká věc je nevlhnoucí cukr. Určitě všichni znáte, když upečete koláče nebo bábovku, zasypete ji cukrem a po chvilce se všechen cukr do upečeného výrobku vpije. Komu to vadí jako mně, tak pro nás existuje nevlhnoucí cukr. Výrobek se po vychlazení posype jako klasických cukrem, jen tento na povrchu zůstane a nevsákne se dovnitř.

Posledním balíčkem jsou sušené bílky. Když dělám sněhové pečivo, zbývají mi žloutky a nevím co s nimi a často ani neodhadnu počet vajec z kterých sníh šlehám. Teď už žádné vejce řešit nemusím, protože mám tento prášek. Jen k prášku přiliji trochu vody, přidám cukr a vyšlehám. Hmota by se měla chovat úplně stejně jako ta z klasických bílků.


A poslední věci tu mám zdobení a polevu. Není snad nákup, kde bych alespoň jedno zdobení nepřihodila. Budu ho teď opět potřebovat na lízátka a donutky, které budu dělat a chci je udělat hodně holčičí, proto jsem zvolila zlatou, růžovou a červenou barvu. 

S polevou mám super zkušenosti, tu tam objednávám stále dokola. Je hezky lesklá, rychle zasychá a po zaschnutí je pevná.

Co si v cukrářských potřebách nejčastěji kupujete vy? 

1 komentářů:

  1. Jéé, tak to je super, že sis udělala radost novými cukrářskými potřebami :) ..já moc nepeču, takže cukrářské potřeby úplně nepotřebuju :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat

 

Sladkosti od Kristýny Template by Ipietoon Cute Blog Design