neděle 4. srpna 2019

Maminčiny recepty - Andrea Paskerová

Pokud jste zastáncem klasických moučníků jako závinů, různých buchet na plech nebo třeba i ovocných knedlíků, tak je tato kuchařka právě pro vás. V knize se kromě sladkých receptů nachází i kapitoly normálních jídel a je to ta česká klasika, kterou snad všichni známe. V knize se nachází úplně jednoduché recepty, ale i ty těžší. 



Kniha je moc hezky zpracovaná. Každá kapitola se věnuje něčemu jinému a pokud hledáte něco konkrétního v přehledném obsahu hned vše najdete. Líbí se mi, že většina receptů obsahuje i fotografii výsledného jídla.


Kniha je seřezané podle chodů. Začíná předkrmy a pomazánky. Za tím následují saláty, které jsou rozděleny ještě na zeleninové a ovocné. Dále polévky a hlavní jídla. Hlavní jídla jsou opět rozdělené podle druhů mas. Hned za hlavními chody jsou přílohy, těstoviny a rizota, bramborová a zeleninová jídla, houby, ale třeba i pizzy, slané koláče a záviny. 


Po těchto kapitolách se konečně dostáváme k té sladké části, která začíná sladkými jídly. Tady najdeme třeba palačinky, lívance, krupicovou kaši, nudle s mákem, žemlovku, buchtičky, zkrátka takovou tu klasiku, kterou většinou známe ze školních jídelen. 


Následují strany plné kynutých moučníků, koláčků, závinů, rolád, bábovek, muffinů, buchet, moučníků s krémem, věnečků, dortů a pohárů. Kniha obsahuje také nápoje a sirupy, kde jsou recepty na různé domácí likéry, sirupy, čaje a limonády. Pár stránek tu je i o zavařování, které tu je jak zeleninové, tak i ovocné.


Konec kuchařky završují Velikonoce a Vánoce, kde je spousty tradičních zákusků, které známe už od našich babiček a k těmto svátkům zkrátka patří. Myslím si, že tohle je kniha, která se u nikoho neztratí. Super je pro začátečníky, ale rozhodně ji využijí i zkušenější, protože obsahuje recepty na absolutní klasiky, které jednou za čas dělá doma úplně každý. Pokud si nejste ještě úplně v kuchyni jisti, rozhodně tuto knihu doporučuji už i kvůli tomu, že kromě sladkých jídel obsahuje i ty klasické jako omáčky, masa na různé způsoby, těstoviny a podobně. 

Pokud znáte někdo podobnou knihu, budu ráda, když se o své tipy podělíte v komentářích. 

1 komentářů:

  1. Pro mě by tato kuchařka nebyla, když už mě zaujme nějaká kuchařka, tak je to spíš ta s těmi "moderními" recepty :) Teď docela uvažuju, jestli si nekoupím kuchařku od Camie :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat

 

Sladkosti od Kristýny Template by Ipietoon Cute Blog Design