pondělí 15. července 2019

Tvarohová zmrzlina s ovocem

Udělat si doma zmrzlinu není žádná věda a nepotřebujete k tomu ani zmrzlinovač a ani každou hodinu směs promíchávat v mrazáku. Pokud si zvolíte nanuky, práce se udělá v podstatě za vás. Navíc je to fajn v tom, že si všechno uděláte od oka, takže nepotřebujete přesné množství, ale uděláte si to podle své chutě a dáte si tam to, co zrovna máte doma. 



Jelikož máme tvarohovou zmrzlinu, tak základem bude tvaroh. Já jsem zvolila přibližně půl kila a  ještě mi zbylo, když jsem naplnila formičky, takže jsem dávala ještě do misky zvlášť. Takže si myslím, že tak jeden tvaroh by mohl stačit. 


Do smoothie makeru jsem si dala mraženou lesní směs, trochu cukru a trochu smetany. Vše jsem rozmixovala, pokud zůstanou kousky ovoce vůbec to nevadí, aspoň budou v zmrzlině cítit. 


Rozmixovanou směs přidáme k tvarohu a ručním mixérem směs vyšleháme. Já ji měla dost hustou, tak jsem přilila trochu mléka na zředění. 


Směsí naplníme formičky a dáme do mrazáku. Konkrétně tyto formičky jsem kupovala v Ikee. Necháme směs zmrznout a pak si jen zmrzlinu vyndáme z obalu a můžeme jíst. Pokud nejde z obalu vyndat, stačí ji chvilku podržet pod teplou vodou a povolí. 


2 komentářů:

  1. Zmrzlina! Včera jsem měla točenou smetanovou a normálně jsem asi po 10 minutách neutuchajícího olizování nahlas řekla zrychleně "ňam ňam ňam". Nikdo semnou nešel, takže jsem si to jak magor musela říct aspoň pro sebe. Ale radši jsem se podívala kolem, jestli mě někdo neslyšel😂.

    OdpovědětVymazat
  2. Jéé, tak to je super tip na jednoduchou a rychlou zmrzku ♥

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat

 

Sladkosti od Kristýny Template by Ipietoon Cute Blog Design