pátek 12. července 2019

Čokoládové cupcakes s tvarohovým krémem

Miluji čokoládu a mám kolem sebe lidi, kteří jsou na tom stejně. Pátrala jsem po nějaké výborné čokoládové buchtě, ze které by mohly být cupcakes. A jelikož jsem chtěla tu čokoládovou chuť odlehčit vybrala jsem tvarohovo - smetanový krém s malinovým práškem, aby vršek dortíku byl kyselejší a vznikly z toho tyto dortíky:



Na přibližně 10 dortíků budeme potřebovat:



70 g cukr krupice
50 g třtinový cukr
30 ml vody
75 g másla
150 g kvalitní čokolády hořké a co nejvíce procentní, ale minimálně alespoň 60%

120 g polohrubé mouky
2 vejce
1/4 lžičky jedlé sody
špetka soli
čokoládové čočky

Na krém:
tvaroh 
smetana ke šlehání
moučkový cukr
sušené maliny


Do kastrůlku si dáme oba cukry společně s máslem a vodou. Za stálého míchání směs přivede k varu a sejmeme z plotny. Ihned přidáme čokoládu a za stálého míchání necháme čokoládu pomalu rozpustit. 


Vejce vyšleháme ručním mixérem do husté pěny a po částech přidáme do vaječné směsi čokoládovou hmotu. Nakonec přidáme prosátou mouku s jedlou sodou a solí. A vmícháme čokoládové pecky. Já je nakonec dávala jen navrch dortíků ve formách. 


Formy si vyložíme papírovými košíčky nebo použijeme silikonové a naplníme do 3/4 těstem. Pečeme při 170°C zhruba 15 - 20 minut. 


Na upečené a vychladlé korpusy si nastříkáme tvarohový krém. Ten uděláme tak, že tvaroh v míse vyšleháme se smetanou a přidáme cukr dle chuti. Vezeme si zdobící sáček a ozdobnou špičku. Sáček naplníme tvarohovým krémem a nastříkáme na dortíky. 
Nakonec jsem dortíky posypala rozmixovanými sušenými malinami.


3 komentářů:

  1. Vypadají dokonale (jako všechno od tebe)! A určitě budou i moc dobré <3 Jinak to obzvláštnění malinovým práškem je super nápad!

    Korea v Česku

    OdpovědětVymazat

 

Sladkosti od Kristýny Template by Ipietoon Cute Blog Design