neděle 16. června 2019

Piškotová roláda

Než jsem začala roládu sama dělat, přišla mi vždy dost složitá a bála jsem se ji. Všechno mě vyvedlo z omylu v okamžiku, kdy jsem začala péct tuto extrémně jednoduchou, kterou zvládne snad úplně každý. 


Na piškot budeme potřebovat:

4 vejce
125 g polohrubé mouky
100 g krystalového cukru
1/2 lžičky prášku do pečiva



Postup je následující:
Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně za stálého míchání přidáme mouku s práškem do pečiva. Hmotu pečlivě rozmícháme a rovnoměrně rozetřeme na plech s pečícím papírem.

 Pečeme přibližně 15 minut na 180°C. Po upečení ještě teplý plát smotáme společně s pečícím papírem do rolády a necháme tam vychladnout. Po vychladnutí roládu s papírem opět rozmotáme a můžeme natřít krém.

Náplň si můžete zvolit jakou chcete, můžete udělat krém nebo jen ušlehat šlehačku. Já mám nejraději jako náplň tvaroh s trochou cukru a čerstvé ovoce. Používám bio tvaroh, takže stačí jen trošku prošlehat s cukrem a náplň je hotová. Na rozvinutý plát si natřu tvaroh a pokladu na něj ovoce, pak stačí jen roládu znovu zarolovat. Otočím spojem dolů a máme hotovo. 


Nejlepší je nechat ji v lednici alespoň přes noc, aby pořádně zatuhla a lépe se krájela. Samozřejmě se může obmazat krémem i z vrchu nebo nějak ozdobit, to už je na každém, jak se rozhodne a co má rád.

3 komentářů:

  1. To vypadá hodně dobře, přitom takový jednoduchý recept. Mnam

    OdpovědětVymazat
  2. mňam podobné roládky robieva aj moja mamina a ich zbožnujeme :))

    OdpovědětVymazat
  3. Článek se objeví v červnových objevech u mě na blogu :)!

    OdpovědětVymazat

 

Sladkosti od Kristýny Template by Ipietoon Cute Blog Design