úterý 7. května 2019

Vylepšená receptura kávových kapslí DG

Ke sladkému mi neodmyslitelně patří hrnek kávy. Ať už jsem doma, v práci nebo někde venku a dávám si nějaký zákusek, zaručeně si k němu dám i nějakou kávu a je jedno jestli je v teplé nebo studené variantě. Mám ráda to spojení chutí. Teď jsem byla vybrána na spolupráci s Dolce Gusto, která udělala novou kolekci káv s bohatší cremou ve variantách Espresso Intenso, Ristretto Barista a Ristretto Ardenza.



Já jsem ve svém balíčku našla balení Ristretto Barista a k tomu ještě balení kapesníčků v krabičce připomínající kapsle, propisku, poznámkový blok a letáčky pro své přátelé. 
Kapsle Dolce Gusto znám už několik let, ale vždy jsem dávala přednost větším šálkům s mlékem v podobě cappuccina, latté nebo café au lait, flat white a přišla jsem na chuť i třeba ledovým čajům či čokoládě. Vždy si dávám kávu s mlékem, takže byl pro mě výběr vždy jasný. Když jsem viděla tuto nabídku na kapsle espressa a ristretta, řekla jsem si, že za zkoušku nic nedám a ochutnám.


Přiznám se, že i do této kávy jsem si musela mléko dát. Samotná káva je o objemu 35 ml, je tedy silnější než ostatní jejich kávy s mlékem. Chuť je ale příjemná a výrazná. Pokud jste milovníkem černé kávy, určitě vám přijde k chuti a velikostně vám bude stačit. Já osobně při velikostech mých hrnků bych si musela těchto káv dát denně tak 5 :) 


Výhodou kávovarů Dolce Gusto je rychlá příprava, nemusíte se bát, že byste nějakou kávu nedokázali udělat. Na každém balení je psána velikost kávy v ml a pokud je káva s mlékem, tak i kolik ml bude mléka. S touto kávou ráda udělám občas změnu a jednou za čas si dám, ale ke každodennímu pití si ji neumím představit, ale vím o lidech v mém okolí, kteří takový problém mít nebudou, protože milují čistou černou kávu. 
Ve výsledku na mě tato káva udělala pozitivní dojem. Intenzivně příjemně voní, chuťově je silná a výrazná a skutečně má navrchu krémovou vrstvu. Takže pokud jste milovníkem černé kávy neváhejte a ochutnejte.


4 komentářů:

  1. Já mám kávu taky ráda, máme doma kávovar, ale vůbec nevím, jaké kapsle tam jdou dát. Ale myslím, že jsou to tyhle. Já bych si přála třeba nějaký oříškový příchutě, ale bohužel😁. Jinak tu nejsilnější kapsli si nemůžu dávat, přijde mi to hnusný😁.

    P.S. Taková malá rada. Dávej pozor, abys měla text na střed nebo doleva, veprostřed je to strašně nepohodlný ke čtení🙂.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oříšková příchuť se na trhu najde, ale není to originál od Dolce Gusto, ale pasují do jejich kávovarů :)
      Děkuji za upozornění, dám si na to pozor :)

      Vymazat
    2. Faaakt? Táta kupuje kapsle v Lidlu nebo ty L'Or. A pak ty origoš, ale prej se ptal a nejsou. Btw z toho Lidlu jsou moc dobrý, sama paní v Nespressu to přiznala🙂.

      To oříškový bych si fakt dala, musím ho najít😁

      Vymazat
    3. Moc děkuji za komentář u článku :)

      Vymazat

 

Sladkosti od Kristýny Template by Ipietoon Cute Blog Design