pátek 19. dubna 2019

Tvarohový mazanec


Potřebujeme: 
250 ml plnotučného mléka
25 g droždí (já používám sušené, tím případem se řiďte podle množství mouky, co je psané na obalu droždí)
90 g krupicového cukru
550 g hladké mouky
250 g měkkého tvarohu
3 malá vejce
plátky mandlí

Postup:
V troše vlažného mléka smícháme lžíci cukru a droždí. Necháme vzejít kvásek a mezitím si v míse prosejeme mouku se špetkou soli, přidáme zbytek cukru, tvaroh a 2 vejce. Do směsi dáme kvásek a začneme vypracovávat těsto s postupným přiléváním mléka. Já si práci ulehčila a těsto jsem dělala v robotu s hnětacím hákem. Hotové těsto by mělo být pružné a mírně lepkavé. Pokud se vám zdá, že lepí hodně přidejte trochu mouky. Těsto necháme asi hodinu kynout.
Připravíme si troubu  na 170°C. Těsto si rozdělíme na dva díly a z každého kusu vytvarujeme bochánek a dáme je na plech na pečící papír. Rozšlehaným vejcem pečlivě oba bochánky potřeme na všech viditelných místech a necháme na plechu ještě 15 minut kynout. Poté znovu důkladně potřeme vejcem a posypeme plátky mandlí. V troubě pečeme 45 minut dozlatova. 



0 komentářů:

Okomentovat

 

Sladkosti od Kristýny Template by Ipietoon Cute Blog Design