pondělí 18. února 2019

Sladký začátek

Vítám Vás na své nové sladké stránce.

Přemýšlela jsem dlouho, zda se mám touto cestou vydat a nakonec jsem si řekla, proč to nezkusit. Můj plán je se s Vámi podělit o recepty, které nově zkouším a i o ty, ve kterých jsem si jistá a dělám je často. Stále se považuji za naprostého začátečníka, protože je spousta technik a druhů, že ne vše dokonale zvládám, ale věřím, že časem a tréninkem se vše zlepší a budu se těšit, až budeme spolu překonávat stále nové a nové výzvy.


Dále bych se ráda podělila o tipy kam zajít na dobrou kávu a zákusek, na knihy z kterých čerpám a inspiruji se, stejně tak jako profily na instagramu, kde jsou neuvěřitelně nadaní cukráři, cukrářky a pekaři. Společně projdeme svět cukru s tipy na eshopy a jednotlivé pomůcky a vychytávky.


A teď i trochu něco o mně. Před dvěma lety jsem se rozhodla začít věnovat pečení víc než obvykle a přihlásila jsem se na dálkové studium na cukrařinu. Občas je to dost náročné a před zkouškami mám vždy velké nervy, ale dá se to zvládnout i přesto, že kolikrát mám pocit, že mě od zkoušky vyhodí, protože nic neumím. Díky této zkušenosti zvládám péct větrníky, rakvičky a hlavně udělat listové těsto, které mi přijde jedno z nejtěžších a nejpracnějších. Vše vypadá jednoduše, ale ve skutečnosti je pečení neuvěřitelně těžká dřina a kolikrát i špinavá práce. Stačí každá malá chybičky a už výsledek není takový, jaký by měl být nebo není podle vašich představ. Pečení chce čas a trpělivost. 
Jednou do budoucna bych ráda vlastnila svou kavárnu s domácími zákusky s příjemným prostředím, kam by se lidé rádi vraceli si trochu odpočinout a utéct před každodenním shonem a stresem. Často si pohrávám i s myšlenkou kočičí kavárny, protože jsem velký milovník koček. To je zatím vše ale daleko v budoucnosti. Jsem na úplném začátku a mám se hodně co ještě učit. Budu ráda, když u mé sladké cesty budete se mnou. Těším se na Vás u dalšího článku. 

3 komentářů:

  1. mňam, ty pusinky s modrým posypkem nahoře! :)


    www.libenanovakova.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Zaujímavé špecifické zameranie blogu, veľa šťastia prajem :-)

    OdpovědětVymazat

 

Sladkosti od Kristýny Template by Ipietoon Cute Blog Design