Pages

středa 13. května 2020

Laskonky

Na laskonky jsem se chystala hrozně dlouho a stále jsem sbírala odvahu se do toho pustit. Musím říct, že s výsledkem na první pokus jsem nesmírně spokojená a ani jsem nečekala, že se tak povedou. Dokonce na facebooku v jedné pečící skupině sesbíraly přes 1 400 reakcí, což je úplně neskutečné a komentáře typu, že jsou hezčí jak z krámu nebo že jsou jak od profesionála mě samozřejmě nesmírně potěšily a dalo mi to chuť péct a zkoušet nové věci znovu a znovu. Takový ten moment, kdy si říkáte, že to všechno má smysl.

středa 6. května 2020

Borůvkové makronky

Po posledním pokusu o makronky, které jsem dělala z kupované směsi jsem si řekla, že je čas zkusit to úplně sama. Mám ten nejjednodušší recept jaký může být. Žádný teploměr nebo rozvar vše hezky klasicky. Mám se na nich stále co učit, protože noha mi nevyskočila všude stejně, ale já beru úspěch už to, že se vůbec nějaká objevila. Noha je takový ten popraskaný okraj, co na makronce je.

pátek 1. května 2020

Donuty podle If café

Občas se na instagramu cukrárny If café objeví cukrářská výzva, které se zúčastním. Tato výzva se týkala donutů. Jak někteří víte já donuty občas dělám do forem podle sebe, můžete se podívat TADY, ale na tento recept se válí těsto, ze kterého se pak donuty vykrajují, takže je můžete zkusit opravdu všichni a navíc je to jako dětská výzva, takže se nemusíte bát, že byste je nezvládli. Já dělala pár menších a pak několik větších.